kasca_pasijonGALERIJA KAŠČA, Linhartov trg 30, Radovljica in Kulturno društvo Sotočje

Vabita na ogled razstave slik z naslovom

ŠKOFJELOŠKI PASIJON V SLIKI
akvareli ALBINE NASTRAN
članice KD Sotočje

Odprtje razstave bo v četrtek 6. oktobra 2016 ob 19.30 uri.
Razstava bo odprta do 6. novembra 2016.

Škofjeloški pasijon nagovarja in spodbuja tudi po 295 letih z besedami, igro in sporočilom. Veličina pasijona je v njegovi vsebini, a tudi ljudeh, ki ga ustvarjajo. Pripovedovali so zgodbo o Kristusovem trpljenju, ki nas mora pretresti in more opogumiti tudi danes.
S predstavljenimi akvareli — gvaši želi avtorica Albina Nastran dati poklon nastopajočim, ki so se ji preko zgodbe Škofjeloškega pasijona vtisnili v spomin in s svojo vlogo in srčno prizadevnostjo dali pomemben doživljajski pečat. Nastopajoči posamezniki iz Škofje Loke in okolice so v prizorih veren dokument ljudskosti in loškosti. Podobe so nastale na osnovi fotografij Jureta Nastrana.

Albina Nastran, rojena 1946 v Gradu pri Kranju, je diplomirala na Biotehniški fakulteti in je bila zadnjih dvajset let, do upokojitve, zaposlena v prosveti. Ljubiteljsko slika že dolgo, v zadnjih letih pa se je intenzivneje ukvarjala s pisanjem ikon.

 

» Ni komentarjev

Tu lahko pustite vaš komentar

XHTML: lahko vodiš naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

avtor: Albina Nastran, Matej Nastran

avtor: Albina Nastran, Matej Nastran