Prisrčno vas vabimo  na odprtje razstave ikon v petek, 8. aprila 2011 ob 19. uri v GALERIJI FARA, Cesta talcev 2, Škofja Loka.

Razstavo ikon bo na ogled do 21. maja 2011.

Galerija je odprta:

 • torek, sreda, četrtek in petek od 9,30. do 12. ure in od 16. do 19. ure.
 • v soboto od 9. do 12. ure.

Ikone, prežete in v zlato odete starokrščanske svete podobe, prepoznavne predvsem v bizantinski umetnosti, še danes predstavljajo eno največjih zakladnic vzhodne kulture nasploh. Njihov vpliv je bil dovolj močan in umetniško pomenljiv, da se je v preteklih stoletjih razširil in je tudi danes zanimiv. Ljubiteljsko slikarko Albino Nastran je k odkrivanju te posebne zvrsti sakralne umetnosti napeljala vrsta življenjskih odkrivanj in spoznanj. Je ena redkih, ki v našem kulturnem okolju goji tovrstno slikarstvo in skrbi za spoznavanje in stik z umetniško dediščino minulih stoletij.

Fotoutrinki z odprtja razstave


» 1 komentar

1 komentar

 1. Romina Schwarzlin pravi:

  Pozdravljeni!

  Ikone gospe Nastran so prekrasne! Vsaka je po svoje posebna. Vse čestitke gospe.

  Oglašam pa se vam tudi zato, ker se tudi sama ukvarjam s slikarstvom. Rišem impresionistične slike in slike po principu kanona proporcev starih Egipčanov. Po Sloveniji sem imela že kar nekaj samostojnih razstav. Pri vas bi rada naredila razstavo, pa bi želela izvedeti, kakšni so pogoji, koliko stane najem galerije ipd.

  Vnaprej hvala za vaš odgovor in lep pozdrav!

  Romina

Tu lahko pustite vaš komentar

XHTML: lahko vodiš naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

avtor: Albina Nastran, Matej Nastran

avtor: Albina Nastran, Matej Nastran